Har du overvejet at købe S&P 500 Indeks? Så kan du læse meget mere om hvad det er for en aktie herunder.

S&P 500 indekset, som er en forkortelse af ” standards & poor`s 500 indeks” er det amerikanske aktieindeks, med over 500 af de største virksomheder i USA, målt på værdi. Virksomhederne bliver udvalgt af en komite, som repræsenterer et bredt udvalg af de største virksomheder i USA, dette er dog ikke det samme som at repræsentanterne kommer fra alle de 500 største virksomheder i USA.

Indekset blev oprettet i 1957, og bliver ofte omtalt som det vigtigste indeks, da det for nogle viser et mål for den amerikanske økonomi.

Hvis du køber aktier i S&P500 indekset køber du en lille værdi af samtlige af de virksomheder som er repræsenteret i indekset, det er altså ikke sikkert at du får hele aktier, det kommer meget an på det beløb der bliver investeret, og da prisen på 1stk værdipapir er omkring 3800 USD, som er omkring 26.000 danske kroner, kræver det altså en god mave for at smide den slags penge efter et værdipapir, som kan stige og falde som vinden blæser. Dog skal det så siges, at aktien har haft en fantastisk medvind over de sidste mange år, selvfølgelig er der tider hvor prisen daler en hel del, men kigger man over hele tidshorisonten, er prisen kun gået en vej, og det er opad.

Mange af de virksomheder som er repræsenteret i indekset betaler også udbytte, så hvis man er en udbytteinvestor, så kan man her få udbytte fra flere virksomheder på én gang, i stedet for at købe enkeltaktier. Så hvis man laver sin analyse på de firmaer, eller nogle af de firmaer som er i indekset, og man finder det interessant, så kan der være gode penge at hente på sin investering. Dette er ikke en købsanbefaling, det skal udelukkende ses som materiale som kan læses igennem, og måske hjælpe til forståelsen af indekset.

Hvis du kunne tænke dig at begynde at investere i aktier, men er i tvivl om det måske er det rigtige, kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og de forskellige platforme der tilbydes, og her vælge den platform der passer bedst til din profil, og komme i gang med at investere.