Da designerne tilbage i tiden skabte arbejdsbordet, var det den almene opfattelse at skrivebordet er til mænd – ikke til kvinder. Grundet af det var mændene der gik på arbejde og tjente pengene. Denne opfattelse har heldigvis ændret sig.

Retro skrivebordet

De klassiske skriveborde er retro, og er særligt populære for dem der har en interesse for genbrug og bæredygtighed. Retro skriveborde er oftest lavet af teak og palisander, som stadig er populært i dag. Hvis du er på jagt efter et ægte retro skrivebord, så kig efter skriveborde fra midten af 1900-tallet – her finder du også skriveborde som er tegnet af verdenskendte danske arkitekter. Disse designer borde er meget eftertragtede og du kan ende med at betale en god sum penge for dem.

Billige retro skriveborde.

Hvis du ønsker at finde et billigere retro skrivebord til hjemmet, så start med at kigge i din lokale genbrugs, her kan man indimellem finde billigt guld. Ellers er et godt tip at kigge rundt på de forskellige store loppemarkeder, særligt om sommeren.

Generelt med skriveborde og skrivepulte i retro design er perfekte til renoverede eller nybyggede hjem som til tider kan blive meget klinisk og hvidt. Her vil eksempelvis et ældre bord i teak kunne give varme, personlighed og historie til et ellers meget minimalistisk rum.

Det feminine skrivebord

Et feminint skrivebord og hjemmekontor betyder ikke alt skal være lyserødt og guld farvet – men mindre det er dine yndlingsfarver. Hvis du holder farverne i mere neutrale og lækre toner i grå, grøn og blå kan du stadig lave en feminin arbejdsplads i dit hjem, uden at skulle bruge et helt rum kun til kontor.

Selve skrivebordet er der massere at vælge imellem alt efter hvilke farver og materialer du er til. Et mindre skrivebord af naturtræ med masser af luft under. Herved bliver skrivebordet ikke tungt i rummet de står i. 

Hvis du er til romantiske skriveborde, så led efter borde i træ malet med hvid med smukke dekorationer skåret ind i træet.  Disse skriveborde, er både simple og romantiske på samme tid dette gør at de nemt at blive en del af din faste indretning i et mellemværelse eller et hjørne i dagligstuen. Hvis bordet i sig selv er smukt, er et godt tip at skabe rum omkring det – stil det eventuelt skråt i et hjørne. Gør noget ekstra du af det ved at købe et tæppe eller et stort skind at lægge under det.

Skrivebordsstole

Til at matche skrivebordet kan du både gå efter de mere luftige stole, hvor der hverken er armlæn eller solidt ryglæn for at skabe luft og lys omkring bordet. Har du pladsen, lysindfaldet og skrivebordet til det – vil en romantisk hvid stol, med smukke udskæringer i træet og et mere klassisk look se perfekt ud sammen.

Er du mere til moderne simple skriveborde, med en mere neutral farve. Vil du nemt og billigt kunne matche det samme med moderne stole, måske endda stole der har mere knald på farverne. Dette er en nem måde at få flere farver ind i dit hjem på.

Find et stort udvalg af skriveborde hos Boboonline.dk