Det er 2021 og blogverdenen har taget det sidste årti med storm. Men det er ikke for sent at starte en blog hvis man har en indre forfatter i sig, der gerne vil ud med tanker og idéer. Inden man kaster sig ud i at blogge, er der nogle ting man skal være forberedt på. Læs med her og kom godt fra start med din blog. 

Man kan starte en blog om alt muligt. Livsstil, mode, sport, sundhed, skønhed. Mulighederne er mange. Men for at starte en blog er der også nogle tekniske ting man skal have en smule viden om. I forbindelse med hjemmesiden skal man for eksempel have et webhotel og et domæne så læserne kan finde dig. Hos MinIP kan du få den rette hjælp og overblik over digitale løsninger.  

Find din niche 

Der mange temaer man kan vælge at fokusere sin blog på. Men det er værd at undersøge markedet først og se hvad der allerede eksisterer og bliver skrevet om. Vil du for eksempel gerne starte en blog om mad og opskrifter? Så kan det være en god idé at indsnævre emnet så det for eksempel kan handle om mad og opskrifter til laktoseallergikere eller vegetarer. 

Jo mere specifikt emnet er, jo bedre vil folk også huske dig, fordi det ikke er generisk. Det er naturligvis vigtigt under alle omstændigheder at emnet er noget du interesseret dig for, uanset hvad du vælger at skrive om. For at have succes med en blog er det nemlig vigtigt at du kan være konsekvent med at skrive og lægge artikler op. Det kan man kun hvis man oprigtigt interesserer sig for det man skriver om. 

Vælg et fængende navn 

For at opbygge din blog og få den udbredt, er det naturligvis vigtigt med flere læsere. Dem får du flere af ved blandt andet at vælge et fængende og passende navn til din blog, så potentielle læsere ved præcis hvad de går ind til når de klikker på dit domæne. Jo mere unikt navn du vælger til din hjemmeside, jo bedre vil folk også kunne huske dig og anbefale dig til andre.