Små ændringer i din daglige rutine kan føre til store fordele for dit helbred. Her er nogle enkle tips, der kan hjælpe dig med at komme i gang med at få en sundere livsstil i år:

1. Spis morgenmad hver dag. Hvis du springer morgenmaden over, kan du være mere tilbøjelig til at overspise senere på dagen.

2. Sæt tid af til morgenmad. Prøv at spise inden for to timer efter at du er vågnet.

3. Spis sunde snacks. Vælg snacks med et lavt sukker- og fedtindhold, f.eks. frugt, grøntsager, fuldkorns kiks eller yoghurt.

4. Vær aktiv hver dag. Sigt efter mindst 30 minutters fysisk aktivitet hver dag. Du behøver ikke at gå i fitnesscenteret – tag en rask gåtur, en tur på cykel eller noget havearbejde.

5. Drik masser af vand. Hvis du drikker seks til otte glas vand om dagen, er det med til at holde dig hydreret og sund.

6. Undgå sukkerholdige drikkevarer. Begræns dit indtag af sodavand, frugtjuice og andre sukkerholdige drikkevarer.

7. Spis mindre salt. For meget salt kan øge dit blodtryk og øge din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Prøv ikke at spise mere end 6 gram salt (ca. en teskefuld) om dagen.

8. Hold op med at ryge. Hvis du ryger, er det det bedste, du kan gøre for dit helbred, at holde op med at ryge. Tal med din læge om de rygestopmetoder, der kan fungere for dig.

9. Begræns din alkoholindtag. Hvis du drikker alkohol, skal du gøre det med måde. For sunde voksne betyder det op til to standarddrikke om dagen.

10. Få nok søvn. De fleste mennesker har brug for omkring otte timers søvn om dagen. Hvis du ikke får nok søvn, kan du sætte dit helbred på spil.

Selv små ændringer i din livsstil kan have stor betydning for dit helbred. Så begynd i dag, og gør dette år til året, hvor du bliver sund!

Er I tre i husstanden, kan du også overveje at komme i gang med en måltidskasse for 3 personer. Her vil der hver uge være mange gode aftensmad ideer, som du kan bruge.