Der kommer flere og flere kvinder på aktiemarkedet, og det er godt af flere forskellige grunde. Kvinderne har nemlig en lidt anden tilgang til aktier end mænd, og den har en hel del fordele. Hvilke? Læs mere om kvinder og handel med aktier her!

Der er ikke nogen tvivl om, at kvinderne for alvor er på vej ind på aktiemarkedet. Hos aktieselskabet VP kunne man blandt andet konstatere, at kvinder i 2020 stod for hele 619.000 aktiehandler. Det er omkring det dobbelte af, hvor mange kvinder, der handlede med aktier i 2019.

Hvor end man kigger hen, kan man se kvinderne træde ind på markedet i høje såvel som lave sko. Og kvinderne har faktisk en betydeligt anderledes måde at handle med aktier på, kan man konstatere. Det er en måde, som mændene måske kunne lære en ting eller to af.

Vil du også gerne handle med aktier?

Aktie anbefalinger er et godt sted at starte, hvis du også gerne vil prøve kræfter med aktiehandlen. Med anbefalinger til platforme og specifikke aktier, der er værdifulde netop nu, bliver du godt klædt på. En online aktieskole er derfor et rigtig godt udgangspunkt for din videre handel med aktier.

Sørg for at vælge en handelsplatform, som er sikker og troværdig. Du kommer til at dele personlige data og dyrebare oplysninger, så det er vigtigt, at det er en god platform. Kig eventuelt på anbefalinger fra tidligere investorer og find ud af, hvad der er populært og hvorfor.

Det er også alfa og omega, at du vælger en brugervenlig platform, når du starter med at handle. Det gør det nemlig meget nemmere at navigere og finde rundt, og det eliminerer begynderfejl, som kunne være undgået. Et stort udvalg af aktier, så du har noget at vælge mellem, er også en fordel.

Sådan handler kvinderne med aktier

Tænk over, hvad du gerne ville investere i, hvis du skulle købe aktier. Måske er det det samme, som mange andre kvinder også lægger vægt på? Det, som kendetegner kvinders måde at handle med aktier på, er, at de i høj grad tænker bæredygtigt.

Det vil sige, at de fx vælger at investere i og støtte bæredygtige virksomheder. De tænker altså i højere grad på klima og fremtidssikring, når de køber og sælger aktier. På den måde er det de grønne og langsigtede aktieløsninger, som hitter hos kvinderne.

Faktisk er det ikke kun miljømæssig bæredygtighed, som kvinderne tager i betragtning, når de handler med aktier. Når de investerer i en virksomhed, ser de nemlig også på, hvordan ledelsen og arbejdsforholdene er her. Det kan fx være ting som diversitet i køn og race i bestyrelserne, der afgør, om kvinderne vælger at købe en aktie eller ej.

Visse eksperter hævder, at kvindernes måde at handle med aktier på, derfor er mere holistisk. Der tages højde for andre ting end det rent økonomiske, og det kommer både klimaet og samfundet til gode. På den måde kan man altså godt lære en ting eller to af kvindernes måde at handle med aktier på.