Nødder er en vigtig del af en sund kost, da de indeholder det sunde fedt, som man kan spise med god samvittighed.  Spiser man mange nødder, kan man godt mærke det på pengepungen. Men nødder behøver ikke koste kassen. Det handler bare om at finde de rigtige steder at købe dem, så er der penge at spare. Køb nødder og mandler online billigt hos en grænsehandel, og du kan spare store penge på nødder. Det kan godt betale sig at købe nødder på den måde, da man over lang tid faktisk kan spare rigtig mange penge.

Hvor mange nødder bør man spise om dagen?

Det anbefales, at man spiser det der svarer til en håndfuld med nødder og mandler om dagen. Nødder er en god snack, og er rigtig god at spise med et stykke frugt, for at holde en god kulhydrat-fedtbalance, så du forbliver mæt i længere tid. Der er meget fedt i nødder, så det anbefales ikke, at man f.eks. indtager en hel pose saltede peanuts på en gang, som mange godt kan finde på. Derudover er det altid bedst at købe sine nødder usaltede, så man undgår at spise for meget salt. Hav evt. En lille pose nødder på dig, som du kan spise af, når ulvetimen opstår.

Hvilke nødder er sundest?

Alle nødder er en god, sund spise, men der er nødder, der scorer højere på sundhedsbarometeret. Disse omfatter valnødder, mandler, hasselnødder, jordnødder og pistacienødder. Disse er også blandt de fleste menneskers favoritter. Det anbefales, at du varierer dine nødder. Du kan evt. Lave en blanding med dine yndlingsnødder, så du ikke kun spiser én slags.

Hvorfor er nødder så sunde?

Nødder indeholder sundt fedt, som gavner vores hjerner og hjerter. Derudover indeholder nødder også omega-3 fedtsyrer, som ligeledes er nødvendigt for et sundt hjerte. Nødder har et højt indhold af fibre, som holder os mætte, hjælper på fordøjelsen samt forebygger diabetes. Nødder indeholder vitamin E, som hjælper kroppen med at rense skadelige stoffer ud af kroppen. Nødder er uerstattelige og en meget vigtig del af en sund, balanceret kost.  

Hvad kan man ellers lave med nødder?

Ud over at spise dem som de er, så kan nødder anvendes til utroligt mange ting. Du kan anvende nødder i alle måltider, og til alle typer mad. Du kan lave nøddemælk ud af cashewnødder eller mandler, eller du kan lave din egen sunde hjemmelavede Nutella med hasselnødder. Siden hasselnødder er på listen om de sundeste nødder, så er det bare med at komme i gang med det. Du kan også lave nøddesmør ud af peanuts, cashewnødder, mandler eller hasselnødder.  

Nødder er sunde, smager godt, holder længe, der findes mange forskellige af dem, og så kan de bruges til mange ting. Det kan da ikke blive bedre. Den eneste ulempe der er ved dem, er, at de godt kan være lidt dyre. Men man kan undgå de høje priser, hvis man køber sine nødder hos en grænsehandel.