At leve sundt og være i god form om sommeren er piece of cake. Der findes talrige lækre friske råvarer at bruge i sommerens retter, det solskinsrige vejr indbyder til løbeture på de talrige løberuter, som findes landet over, og badesæsonen er motivation for at træne og spise sundt. Om vinteren er det en anden sag! Ja, at holde sig i form i vinterhalvåret kan være noget af en udfordring.

Få derfor her de allerbedste tips til hvordan du forbliver motiveret i løbet af vinteren til at træne, spise sundt og holde den gode livsstil ved lige.

Gør træningen nem og indbydende

At holde formen om sommeren er ingen sag: Træk i træningsbukserne, snør løbeskoene, tag ørebøffer med yndlingsmusikken på, og drag ud i det blå på en løbetur i solskinsvejr. Desværre er det ikke lige sådan at det at træne fungerer om vinteren. Nej, for mange er de lave temperaturer, det ustabile vejr og den grå himmel ikke ligefrem en motivationsfaktor.

Vil du have noget ud af at træne om vinteren, må du derfor sørge for at gøre træningen indbydende og let tilgængelig. Her er det en fordel at melde sig ind i et træningscenter, eller at investere i et løbebånd til at træne på derhjemme. Når træningen gøres nem og indbydende, er der nemlig meget større chancer for at du får holdt den sunde livsstil vedlige.

Mange udnytter vinteren til at prøve nye og anderledes former for træning af. Hvilke nye træningsmetoder kunne du afprøve? Måske en pull-up bar kunne friste? Der findes mange træningsmetoder derude, som er perfekte at afprøve om vinteren, når det alligevel ikke er vejr til en løbetur i skoven.

Udforsk den lækre vintermad

Selvom vinteren er en kold og gold årstid, byder den stadig på mange lækre madvarer og retter, som er med til at tilsætte de grå og triste dage lidt kulør. Mange sunde og lokale fødevarer bliver spiseklare i løbet af efteråret. Hvorfor ikke anvende disse madvarer i din vintermadlavning?

Der er rige muligheder for at lave sunde tærter, supper og stuvninger om vinteren. Mangler du lidt til den søde tand, finder du også mange lækre vinterspiser som eksempelvis inkluderer lækre danske æbler.

Ja, vintermad er bestemt ikke kedelig mad. Der er nemlig rigeligt med lækre retter at vælge imellem og udforske. Hvorfor ikke prøve noget nyt af denne sæson?

Vinteren indbyder til hygge og selvforkælelse

Det, som vi danskere nok er allermest kendt for, er nok allermest udbredt i det kolde vinterhalvår. Her tales der selvfølgelig om hygge. For vinteren indbyder netop til mange hyggelige stunder i godt selvskab. Der er nemlig plads til både hygge og selvforkælelse om vinteren.

Hvad kan du gøre for at tage den hyggelige stemning til dig? Hvorfor ikke tilbringe noget tid om vinteren sammen med dine gode veninder, hvor du lægger op til selvforkælelse? Selvforkælelse er nemlig også en stor del af det at holde sig sund: der er nemlig ikke det, som en lækker ansigtsmaske ikke kan fikse!