Noget af det mest frustrerende ved at planlægge en jul, er at finde de rigtige gaver. Hvad vil den her person blive glad for? Vil det her være en overraskelse? Det kræver meget tankekraft, især hvis man skal finde gaver til mange mennesker, og hvis man også selv skal arrangere en masse op til juleaften. Heldigvis har utallige mennesker været i den samme situation, og har gode råd og idéer. På internettet er det dermed let at finde ud af, hvad man skal købe for at gøre julen helt festlig.

Find en mandelgave, som alle vil holde af

Er det dig der skal arrangere mandelgave, er det en ekstra hovedpine. At finde den rigtige mandelgave er på mange måder en større udfordring end de normale gaver, fordi mandelgaver skal være egnede til alle. Det er svært at finde noget, som både en voksen, en teenager og et lille barn vil være glad for.

Nogle familier løser dette ved at beslutte, at det kun er børn der må vinde den, eller ved at købe flere gaver. Men selv da kan det være svært at finde en god gave, da alle har forskellig smag. Der er dog nogle klassiske muligheder, man kan overveje.

En mulighed er en god film – der er mange film fra Disney eller Pixar, som kan tåle at blive set igen. Og det bedste ved dem er, at de kan nydes af store som små. Det samme gælder brætspil for flere personer, som en hel familie kan få noget godt ud af.

Chokolade er et klassisk valg, og det forstår man godt, for hvem kan ikke lide chokolade? Her skal man dog være opmærksom på, at man ikke køber en chokoladebar med noget som nogen i gruppen ikke kan tåle – for eksempel nødder. Man kan også købe et gavekort, som kan bruges i mange forskellige butikker. Der er mange andre forslag, og de kan alle ses her.

Giv noget personligt, som modtageren bliver glad for

Når du giver en personlig gave, er det vigtigt at tænke på, hvordan personen er. Hvad vil han/hun blive mest glad for, hvad passer mest i personens stil? Det kan være svært, men også her er der heldigvis meget at vælge mellem. Konsulter personens ønskeliste, og kig så udbuddet igennem. Så skal du nok finde noget, der falder i god jord, hvad enten det er legetøj, smykker, computerspil, bøger, tøj, hårprodukter, eller en spændende oplevelse.

Pakkekalender – hvad kan man vælge?

Hvis du har børn, skal du også tænke på pakkekalender. Det er ved at blive kutymen i danske hjem, at børnene får en lille gave hver dag i september op til juleaften. Her er der mange færdiglavede kalendere at vælge imellem, som kan indeholde alt lige fra små stykker chokolade, til miniaturelegetøj.

Du kan dog også overveje at lave noget selv. Med lidt håndværkerevne kan du lave en spændende pakkekalender, hvor du selv har bestemt, hvad der skal i. Du kan også gå tilbage til den gamle tradition med julesokker, hvis du hælder mere til det. Klik her for flere idéer til en hyggelig december.