For alle mødre tør det roligt siges, at vores børns sikkerhed er det ultimativt vigtigste i verden. Fra de bliver født, gør vi alt, hvad der står i vores magt for at beskytte dem og når det kommer til vores børn, går vi sjældent på kompromis. Til tider kan vi endda bekymre os for meget, for hvornår ved vi, at vi gør det rigtige? Sikker og vist er det, at mødre ikke har meget tid mellem fingrene. Der er rigeligt at se til med madlavning, vasketøj og opvask, og sommetider kan man derfor have brug for lidt hjælp. Lyder dette som noget du kan nikke genkendende til? Så læs med her.  

Vi er klar over, hvor meget tid du bruger på alle de vigtige ting i livet; din familie. Derfor har vi sparet dig tiden for at undersøge praktiske ting såsom, hvordan du sikrer dit barn, når du f.eks. skal hente og bringe dem fra skole. 

Forskellen på fremadvendte og bagudvendte autostole 

Om du har megen eller ingen erfaring med autostole, kan det være fordelagtigt at læse mere her. Et overraskende antal af forældre deler nemlig en misforstået opfattelse af diverse autostoles sikkerhedsmæssige funktioner.  

De fleste der køber en fremadvendt autostol, gør det fordi, at disse typisk er billigere og fylder mindre i bilen. Dette er dog en risikofyldt investering i og med, at undersøgelser viser, at bagudvendte autostole er 5x gange så sikre som fremadvendte.  

Som navnet indikerer, vender barnet i en bagudvendt autostol modsat køreretningen. Ikke alene vil barnet på denne måde blive skærpet af forsædet i tilfælde af et uheld, men placeres barnet på bagsædet, vil det heller ikke forstyrre din kørsel.  

Er du en ansvarsbevidst forælder, er en autostol derfor ikke noget du må kompromis med. Ligesom at du altid vil huske at spænde din egen sikkerhedssele, må du altså også huske at spænde dit barns, og dette gør du ved at investere i den sikreste autostol.  

Dit barn, dit ansvar 

Det vil altid være bilens fører, som har ansvaret for sikkerheden samt bilens passagerer. Derfor skal du, som bilens fører, altid sikre dig, at bilens passagerer er spændt fast, samt at en eventuel autostol er korrekt monteret. Autostolen skal monteres korrekt, for at den beskytter dit barn optimalt. Derfor er det vigtigt at læse monteringsinstruktionerne, som medfølger autostolen.  

Når du begiver dig ud i trafikken, er det vigtigste dog, at du forbliver koncentreret under hele kørslen. Du må holde hænderne på rettet og øjnene på vejen. Dette vil i sidste ende være det vigtigste, og vil i højeste grad være med til at sikre, at du og bilens passagerer ikke ender i en ulykke.