Sommeren er ved at gå på hæld – i hvert fald hvis vi kigger på kalenderen – og vi ved, at det betyder mere ustadigt vejr. Selvom vi i de seneste år har fået tradition for flot sensommervejr langt ind i september, kan man med fordel godt begynde at overveje efterårsgarderoben til både store og små.

Første skridt
Et sted at starte kunne være på fødderne. Sandaltiden er forbi, og hvad gør vi så? Det første skridt kunne være sneakers. Ikke for varme til sensommeren men stadig modstandsdygtige overfor vind og vejr. Her kunne Pom Pom sko være et godt bud. Deres sneakers med velcrolukning findes i et utal af farver, så min ikke der kan findes en favorit til de små fødder. Skoen er skabt i et klassisk design og er tænk som en robust overgangssko. Indvendig forkæles fødderne med blødt skindfor og en fleksibel sål, der giver optimal pasform. Samtidig er skoen også udvendig lavet i skind. Det giver fødderne mulighed for at ånde og giver et godt fod-klima.

Skridtet videre
Vi kender det alle sammen – med efterårsmåneder kommer den lidt køligere vind og så snigende og kan pludselig puste sig op til kraftige vindstød. Vi opgraderer derfor tit i trin, først med en lille striktrøje under jakken, et tørklæde eller en tynd vante til dem, som springer på cyklen om morgenen. Også på fødderne kan den langsomme opgradering give mening. Så I stedet for at trække strømperne helt op til knæene kunne en sko med lidt mere skaft være en god mellemstation.

En anden mulighed er små støvletter. Med lidt højere skaft end på sneakers er I sikret en sko, der kan holder juniors fødder farve lidt længere hen på året. Vi er endnu ikke nået til vinterstøvlen med tyk for – slet ikke.

Støvletter fra eksempelvis Pom Pom er en klassisk lille støvler til både store og små. Den glatte lak overfladen gør støvlen nem at holde ren og elastikken i siden sikre god pasform. Det klassiske udtryk giver dit barn en støvle, som både kan bruges til hverdag og mere festlige lejligheder.

Hvad har I gjort jer af efterårsopgraderinger i fodgarderoben derhjemme? Er I sneakers- eller støvletfolk?