Vinteren er over os, og i år ser ud til at blive en ekstra kold en af slagsen med tocifrede minusgrader. Vi mennesker kan klæde os godt på med vamsede jakker, huer og vanter, men hvad med hunden? Selvom den har pels, kan det alligevel blive koldt for den, og her ser vi derfor nærmere på, hvad du kan gøre for at beskytte din hund mod frost og kulde. 

Selvom hunde er skabt til at kunne klare lidt af hvert, er der dog grænser, og det kan være koldt for en hund at gå rundt udenfor i frostvejr. Den skal jo dog ud at luftes, og der er da heldigvis også ting, man kan gøre for at passe på den. 

Giv hunden overfrakke på 

For at hunden ikke skal fryse på kroppen, kan man købe en slags overfrakke til den, også kaldet et dækken. Køb stort hundedækken hos Canem eller et andet sted og bemærk straks, hvilken forskel det kan gøre for din bedste ven, når I er ude at gå. Hundedækkener findes i forskellige kvaliteter, og når man skal vælge, må man derfor tage i betragtning, hvor tyk hundens pels er, og hvor meget kropsfedt den har at stå i mod med. 

Et andet klassisk problem, når vinteren melder sig og temperaturen sniger sig under frysepunktet, er salt, som sætter sig i poterne og kan give sår og svie. Det er ubehageligt for hunden, men det kan man imødegå ved at smøre dens trædepuder med potevoks, inden I skal ud at gå. Voksen lægger et beskyttende lag på trædepuden, så saltet ikke trænger ind og giver irritation. 

Der er altså flere indsatsområder, man kan overveje, når vinteren nærmer sig og det er tid for både mennesker og dyr at beskytte sig mod kulden.