Om junior er nyfødt eller over et år, har han eller hun brug for sutteflasker. Sutteflasker er en nødvendighed, hvis du har et lille barn, da dette, i en periode af barnets liv, er en oplagt måde at få mælk. Hvilken sutteflaske du skal købe, hvordan denne ser ud, og om der er behov for øvrigt tilbehør, afhænger af behov. Det er derfor op til dig, dine og dit barns præferencer, hvilken sutteflaske I skal have.

Testvindende sutteflasker

Når du skal købe en sutteflaske, er det en god idé at overveje en af dem, der er testvindende. Sutteflasker varierer i form, materiale og udseende, og det er derfor vigtigt, at finde den der opfylder både dit og dit barns behov. Med en testvindende sutteflaske er du sikker på at få en flaske, der fungerer. Dog varierer også de testvindende sutteflasker.

Den almindelige sutteflaske er høj og aflang, og med et gummihoved. Det er dog også muligt at købe sutteflasker, der er runde eller har håndtag i siderne, så det er nemmere for den lille at holde fast i flasken. Desuden varierer sutteflaskerne i størrelsen, hvor et mindre barn skal have en lille, og jo større barnet bliver, jo større skal sutteflasken være. Derudover findes der sutteflasker med forskelligt materiale både ved flasken og tuden. Nogle sutteflasker er af plastik, andre er af glas, og endelige findes flasker i mere miljøvenligt materiale uden giftige kemikalier.

Det er dog ikke kun flaskens størrelse og materiale, der er vigtigt. Det samme er sutteflaskens udseende. Sutteflasker findes i alverdens farver og med forskellige mønstre, og du kan derfor finde den flaske, der passer bedst til dit barn. Har du en datter, kan du med fordel købe en flaske i tøsede farver som lyserød, rød eller lilla. Har du en søn, foretrækker du måske en flaske i grøn, blå eller en anden drengede nuance. Derudover kan der købes sutteflasker med både blomster, stjerner, prikker eller et helt fjerde mønster.

Tilbehør til sutteflasker

Det er muligt at købe forskelligt tilbehør til sutteflasker. Det er eksempelvis vigtigt med ekstra hoveder til sutteflasken, særlige rengøringsmidler, eller en taske den kan transporteres i.

Det er dog ikke kun sutteflasken, der er vigtigt, men også det øvrige tilbehør. En sutteflaske bruges til at spise, men dette kan også gøres på andre måder. Du kan med fordel købe en skål eller tallerken til junior, der gør det mere interessant at få mad. Denne kan være i flotte farver eller med print af forskellige dyr og mønstre. Desuden kan du købe en ske der matcher, og gør det sjovere at spise. Et populært valg er desuden en ske, der er formet som en flyvemaskine, og på denne måde gør spisning til en leg.

Derudover kan du købe forskellige opbevaringsbokse. Dette er mest til din egen fordel, da den lille ikke på samme måde kan bruge disse. Opbevaringstilbehør kan købes i samme farver eller mønstre som sutteflasken eller tallerkenen.