Du er blevet pensioneret, og du går en skøn tid i møde! Nogen kalder det for livets efterår, men dette er en helt forkert måde at anskue denne periode i dit liv på. For det er nu, at alt det sjove begynder.

Du er færdig med at arbejde, og nu har du tid til at dyrke alle de fritidsinteresser, som du før har måttet sylte. Du kan tage ud at rejse, spille golf eller begynde til folkedans. Og for at du kan få det optimale ud af din fjerde alder, så kommer her nogle tips til hjælpemidler, som du kan implementere i din hverdag.

Køb en strømpepåtager

Kroppen er måske ikke helt hvad den har været. Du vil måske opleve, at når du vågner om morgenen, så er benene og ryggen stive. At række ned og tage strømperne på som noget af det første kan derfor komme til at virke helt uoverskueligt.

En strømpepåtager gør morgenrutinen nem og hurtig. Med hjælp fra det lille, smarte redskab kan du let få strømperne på uden at skulle bøje dig for meget. På den måde sparer du muskulaturen, så du kan bruge den på andre og sjovere ting i løbet af dagen.

Tag trolleyen med på indkøb

Indkøbene skal du jo gøre, pensionist eller ej. Og hvor du før nemt kunne slæbe tre tunge poser med op på femte sal, så går det nok ikke så nemt længere. Og det behøver slet ikke at være noget problem.

For med en smart indkøbstrolley kan du bære både dig selv og dine poser uden at det bliver for hårdt. Trolleyerne kan fås i forskellige størrelser og højder, så du nemt kan finde en, der passer helt perfekt til dig og dine behov.

Bad med en badebænk

En badebænk er en helt genial opfindelse og helt uundværlig for enhver senior. Den gør nemlig badet meget lettere, og så holder den dig selvkørende i meget længere tid. Det at kunne bade ordentligt giver stor livskvalitet, og med en badebænk kan du netop dette.

Badebænken er indrettet som en helt normal bænk til en enkelt person. Ofte er den af plastik eller metal, som ikke bliver ødelagt af vand. Her kan du sidde mens du vasker dig. På den måde kan du aflaste dine ben og dine arme, og du minimerer samtidig risikoen for at glide og komme til skade.

Brug særlige programmer til din computer

Hvis du ikke har en computer, så er det en rigtig god idé at anskaffe en. Du kan eventuelt tage på et lille IT-kursus for at lære lidt om, hvordan du bruger den. Rigtig mange ting, som brevudveksling, bankaftaler og lignende foregår nemlig i dag på computeren.

Er du dårligt seende kan du bruge særlige programmer til din computer. Disse programmer kører med særligt store ikoner og stor skrifttype. På den måde bliver det nemt for dig at læse hvad der står og finde de rigtige ting at trykke på.