Rødmen, kløende ben og plamager hvor der stadig sidder hår… kun få ting i livet kan slå den luksuriøse følelse af nyligt glatbarberede ben, men alt for ofte efterlades man med skuffelse, og et utilfredsstillende resultat, frem for de silkebløde ben man havde håbet på.

Undgå irriteret og udtørret hud, blødende snit og røde knopper med disse 4 simple tips til, hvordan du kan opnå den perfekte barbering.

Brug altid barberskum af høj kvalitet

Man skulle tro at valget af barberskum var den nemmeste del af barberingen, og derved den del man ikke behøver at overveje så nøje: Bare find den billigste dåse i det lokale supermarked, eller snup kærestens barberskum med maskulin-mint duft, og du er klar til aktion.

Så let er det desværre ikke i virkeligheden.

Produkter såsom sæber, bodywash og barberskum til mænd egner sig ikke til barbering af de kvindelige former – i hvert fald ikke, hvis du vil undgå tør og irriteret hud.

Hvad der gør barberskum til kvinder særligt egnede til barbering af kroppen, er det høje indhold af naturlige olier, der er med til at beskytte huden, og give skindet den fugt og plejer der er nødvendig under barberingen.

Find en barberskraber der passer til dig

Den rette barberskraber kan variere en del fra person til person, da der på det moderne marked findes et utal af muligheder, hvor kun egne præferencer sætter grænsen.

Det anbefales at prøve sig frem, og se hvilke modeller der virker bedst: For nogle er barberskrabere specielt bygget til sensitiv hud de rette, mens andre foretrækker modeller med vibrations funktion, eller roterbart hoved der sørger for en tættere og mere grundig barbering. Undersøg hvilke muligheder der lader til at passe bedst til dig og dine ben.

Ingen skraber uden blad

Selvom du har anskaffet en fornuftig skraber, er en skraber kun lige så god som dens blade tillader. Husk altid at skifte bladende på din skraber så ofte som det er nødvendigt, hvis du vil undgå irriterende røde pletter og plamager.

De røde knopper der kommer til syne efter en knap-så-god barbering, skyldes mild betændelse i huden eller indgroede hår, og opstår når et sløvt blad ikke formår at fjerne hårene, uden samtidigt at skrabe hudens overflade. Hverken skraber eller barberskum kan hindre disse knopper I at opstå, hvis dit blad er sløvt.

Tommelfingerreglen for mange kvinder er, at barberbladet bør udskiftes lige så snart der opleves modstand, når det føres henover huden.

Giv dig selv god tid

At tage sig god tid er lige så vigtig en del af processen, som alt det udstyr der bruges til selve barberingen: Glem alt om at hoppe ind i badet for at lave en lynbarbering – det kommer der kun sjældent gode resultater ud af.

Den bedste barbering opnås når man har vasket huden med mild bodywash for at fjerne skidt og bakterier fra overfladen og derefter “damper” huden ved at stå under den varme bruser i et par minutter, inden barberingen foretages.

Tager du dig god tid, bruger et skarpt blad, kvalitets-barberskum og en velegnet barberskraber, er du sikret en barbering der efterlader dine ben silkeglatte og klar til at blive vist frem.