Elsker du også at læse en god bog, men har problemer med øjnene? Her får du 4 gode læsetips, så du ikke skal fravælge bogen, avisen eller andre tekster mere på grund af problemer med øjnene.
Læsning kan være både underholdende, lærerigt og rørende! Bøger og aviser er perfekte at medbringe på ferier, togture og i haven.

Der findes et hav af bøger og aviser i forskellige genre og stile, og med disse 4 gode læsetips vil du snart være klar til at læse igen!

Forstørrelsesglas gør ordene lettere at læse

Hvis du har problemer med at se bogstaverne i bøger, i avisen eller et helt tredje sted, så kan et forstørrelsesglas hjælpe dig på vej til at kunne se bedre. Forstørrelsesglasset kan fås i forskellige modeller og størrelser, så du kan finde det glas, som passer bedst til dig og din læsning. Du skal blot holde forstørrelsesglasset over teksten mens du læser og langsomt flytte glasset med jo længere ned på en side du når. Det er både smart og praktisk at have med sig omkring, og det gør din læsning meget lettere.

Tag din læselup med dig overalt

En læselup er, ligesom et forstørrelsesglas, til for at du kan forstørre bogstaverne op og læse teksten lettere. Det består af et håndtag samt en lup som sidder for enden af håndtaget. Læseluppet kan fås i mange varianter, og er let at have med sig omkring, så du altid kan hive det frem, hvis du har problemer med at læse noget. Luppet har et smart håndtag, som gør det let at bruge, mens du læser i din bog, din avis eller hvilken som helst anden tekst. Du kan både får læselup med og uden lys, og du kan få læselup der kan foldes sammen. En læselup er en god mulighed for dig, som gerne vil kunne læse overalt i verden.

Placer din bog eller din avis på et læsestativ

Et læsestativ er til for at holde din bog oppe, så man ikke behøver at sidde eller stå med den i hånden. Med et læsestativ står den sikkert og solidt fast. Stativet gør det lettere at holde bogen stille, uden at du selv skal anstrenge dig med at sidde og holde den i lang tid.
Hvis du har problemer med at holde din bog stille, så du kan læse ordene ordentligt, så vil et læsestativ være sagen for dig. Du kan placere stativet på et bord eller på gulvet. Derudover er der mulighed for at justere stativet, så det passer dine behov perfekt.

Læselampen kaster lys over situationen

Hvis du har problemer med øjnene, når du læser, så kan lidt lys gøre store underværker. En lille læselampe, der kan sættes fast på bogen, kan bruges når som helst og hvor som helst. På den måde skal du ikke være bundet til stue med en stor lampe eller i et lokale med godt lys. Med din lille læselampe kan du læse lige hvor du lyster.