Barslen er en fantastisk tid, hvor mor og far får mulighed for at komme helt tæt på deres nyfødte barn og lære alle dets små personlighedstræk at kende. Man skal dog heller ikke undervurdere, at barslen kan være en hård tid. Søvn bliver ofte en mangelvare, man skal hele tiden være på og underholde, så snart barnet er vågent, og alt bliver pludselig lidt mere besværligt med en baby på armen. Man kan dog gøre sig selv en stor tjeneste ved at investere i forskelligt udstyr, som gør barselstiden nemmere for både forældre og barn. Derfor følger her tre tips til uundværligt tilbehør til barslen.

Få tid til dig selv med et babytæppe

Når mor og far skal have lidt ro til at lave andre ting såsom at tage opvasken, støvsuge eller slappe af på sofaen i fem minutter, så kan det være en rigtig god ide at anskaffe sig et babytæppe. Her kan barnet lægge blødt og mageligt, mens det udforsker verden omkring sig. Nogle babytæpper fås også med aktivitetsbøjle, hvorfra der hænger små bamser eller rangler barnet kan kigge på og lege med.

Et babytæppe er også nemt og praktisk at medbringe rundt omkring. På den måde behøver man ikke at bekymre sig, hvis man f.eks. skal over og besøge nogle andre eller til fødselsdag, for man ved, at ens barn har noget blødt at ligge på. Og et ekstra plus er, at man dermed også kan undgå at gå med barnet på armen non stop. Er du allerede solgt? Så få fat i et legetæppe her.

Bær dit barn omkring i en fastvikle

En fastvikle er også et fantastisk redskab under barselstiden. En fastvikle er et langt stykke stof, som man vinkler og binder omkring sig, så man kan bære barnet helt tæt ind til kroppen. Og hvem vil ikke gerne være helt tæt på sit barn? For barnets vedkommende er det især også i den første tid vigtigt at være tæt på mor eller far og føle kropskontakt. Derudover er en fastvikle en praktisk løsning, som gør, at man både kan bære barnet mod maven, hoften eller ryggen, og det er både behageligt for forælder og barn. En fastvikle kan måske synes lidt besværlig i starten, men når man først får styr på viklingen, så er den guld værd. Du kan få fat i en fastvikle her.

Skån dit barn og miljøet med stofbleer

Under barselstiden har man ikke tal på, hvor mange bleer man bruger. De fleste bruger engangsbleer, men der er flere problemer med dette valg. Heriblandt, at de ikke er særlig gode for miljøet. Vil man have et alternativ til engangsbleerne, så er stofbleer et rigtig godt bud. De sidder først og fremmest mere behageligt på barnet, og så indeholder de ikke en masse kemiske stoffer, men er så naturligt, som noget kan være. Selvfølgelig er de lidt mere besværligt end engangsbleer i og med, at de skal vaskes, når de er brugt. Til gengæld er de meget bedre for både barnets og miljøets velvære. Så hvis du er træt af engangsbleerne, kan du få fat i stofbleer her.